Korábban már foglalkoztunk az Aion-on blogon “kingsmouth” városkájának honlapjával. A honlap tele van rejtett üzenetekkel, melyek nagy részét minden bizonnyal szinte soha nem fogjuk megfejteni, vagy legalábbis túl későn. Azonban a “News” szekció első pontja eléggé gyanús:

The planning of this year’s Kingsmouth Day has started. As usual, we extend an invitation to all non-residents of Kingsmouth to become honorary members of our proud Town by being dunked in the Miskatonic River before the warmth of spring has truly set in. Other activities include horseshoe game, pool tournament, cookout as well as local vendors offering special discounts all weekend.Preliminary date is Saturday April 3rd. More details will follow as the Committee continues planning.

Nos nézzük a szöveget: Erre az évre tervezik a Kingsmouth nap megtartását. Tisztelettel invitálunk meg minden nem Kingsmouthi lakost, hogy […] a Miskatonic folyó […] Egyéb események is lesznek, mint pl: patkó játék, pool bajnokság, […] és persze a helyi árusok speciális kedvezményeket adnak minden hétvégén.

És persze ami felteszi az i-re a pontot:  “Várhatóan április 3-án szombaton lesz az esemény. További részletek kiadása várható.”

Nos, a bejegyzés két nagyon fontos információt is rejt:

  • Április 3-án várnak bennünket a városba… Elindul a CBT ? Nagyon másra nem lehet gondolni
  • Szerepel a meghívóban a “Miskatonic” szó.  Miskatonic Egyetem a H.P.Lovecraft novellák egyik kulcsfontosságú létesítménye, mely ugye a képzeletbeli Arkham város falain belül létesül. Egy újabb egyértelmű nyom, ami abba az irányba sodorja a történetet, hogy a játék H.P.Lovecraft Call of the Cthulhu dark-fantasy világára épít.

A Massively nem akarta ennyiben hagyni ezt a dolgot, ezért elcsípték a FunComnál Erling Elingson-t, aki a következőt nyilatkozta a dátummal kapcsolatban:

A Kingsmouthi holnap kiadása csak egy dolog, ami a következő hetekben történni fog a The Secret World körül. Nem csak hogy fellövünk egy új nagy honlapot, amin keresztül a játékosok belepillanathatnak a soha-korábban-nem-látott játékélménybe, de ezen kívül még számos titkok várakozik még a föld alatt, hogy kibújhasson onnan. A “The Secret World” körül folyamatosan növekvő közösség hatalmas munkát végzett az elmúlt hetekben, hogy megfejtse a nyomokat, amik végül is a Kingsmouth honlaphoz vezettek.

Nos bár sem nem cáfolta, sem nem erősítette meg, hogy mit várhatunk a fentebbi dátumon, de egy dolog biztos, hamarosan – végre – nagyon sok információval leszünk ellátva…

Még egy apró gondolat a végére. A Játék tervezője – Ragnar Tornquist – a saját blogjában nagy örömmel fogatta a FunCom-os interjút és természetesen ő is rákontrázott:

Massively beszélt Mr. Ellingsen-nel a Funcomtól és ő megerősítette, hogy még ezen a héten további információk ÉS EGY VIDEO is napvilágot lát.

Nos, alig várom a hét végét… Információ incoming…