Nos igen, ez egy nagyon fontos és érdekes kérdés. Mit várhatunk egy olyan cégtől, aki elhitette nem csak magával, de velünk is, hogy “nem baj az, ha nincs kész a játék, nem baj az ha a max lvl közelébe sem tudsz eljutni”, te csak játssz vele, fizess mi meg majd egyszer megcsináljuk neked a játékot, vagy nem. Nos a helyzet ugye a “vagy nem” lett. Hogy miről beszélek? Természetesen az Age of Conan nevű játékról, amely az MMO ipar talán egyik legnagyobb bukása volt. Nos bukás vagy sem, egy dolog biztos valahogy még mindig vonszolja magát az AoC.

Nos tény, hogy a The Secret World szintén a FunCom gondozásában fog megjelenni, az is tény, hogy a cég CeO-ja egyértelműen kifejezte, hogy a játék a FunCom új zászlóshajója. Azonban egy nagyon fontos dolgot nem szabad elfelejteni, a FunCom csak a játék kiadó vállalata. A mögöttes team Ragnar Tørnquist vezette team, akik már olyan játékokat vittek sikerre mint a Darkfall vagy a “The Longest Jurney, vagy a sokak által az MMOk alapjának és a mindenkori legjobb MMO-nak tartott Anarchy Online. Nos azt látni kell, hogy amibe Ragnar belefog, az általában jól sül el. Ragnar és csapata a játék hátterát adja, a játékrendszert, a harcrendszert és a mögöttes logikákat. A TSW grafikai motorja az Age of Conanban kifejlesztett motor lesz. Az AoC olyan volt amilyen, de a grafikája még ma is tökéletesen megállja a helyét.

Nos, nemtudom ki hogy van vele, de az elkövetkező időszakban én elvonatkoztatok a FunCom-tól és úgy kezel a TSW-t, mint Ragnar következő remekművét. Sajnos még nagyon sokat kell a játékra várni, de – legalábbis magam részéről – szeretném ezt az időt nagyon aktívan eltölteni…