Képzeld el, hogy az összes mítosz, összeesküvés elmélet és városi legenda valóság. Képzeld el, hogy a legszörnyűbb rémálmaid valóra válnak. Képzeld el, hogy éhes vámpírok vadásznak a friss vérre London éjszakai klubjaiban; képzeld el, hogy vérfarkasok nyüszítenek a friss hús szaga után Söul csatornáiban; és mindezek mellett zombik csatangolnak az éjszakai New York rejtett utcáin élő ember után kutatva.  Nos valami ilyesmire lehet számítani a “The Secret World” játékban, mely a FunCom cég soron követőző modern kori környezet helyezett MMO játéka lesz. A “The Secret World” egy sötét és félelmetes világot elevenít meg, ahol az ősi mitológia keveredik az okkultizmussal, ahol az emberiség elvesztette a civilizáció minden reményét és ősi földalatti titkos szervezetek emelkedtek ki, akik hol közösen, hol egymás ellen küzdve törekednek a gonosz elpusztítása mellett a világ feletti uralom megszerzésére.

Mit is ígér a játék, nézzük azokat a tényeket, amik eddig kiderültek a játékról: (szándékosan kihagyom a promóciós bullshitet és csak a fontosabb dolgokat emelem ki)

  • Városi játékkörnyezet: Lépj be a nyüzsgő New York, London vagy Söul városokba. Járj a tudatlan emberek között, akik annyira elfoglaltak a mindennapi robot közben, hogy ne veszik észre ami körülöttük térténil. Vásárolj magadnak ruhát, fegyvert  és kiegészítőket. Térj be az éjszakai mulatóhelyekre és gyűjt magadnak barátokat, mielőtt még kitennéd a lábad a biztonságot jelentő utcákról. Szükséged lesz rá…
  • Valódi helyszínek: Fedezd fel a való világban (Europa, Ázsia, Afrika és Amerika) is létező helyszíneket. Egészen New England-tól Egyiptomig. Fedezd fel a területeket és a hozzájuk tartozó mítoszokat, helyi legendákat, összeesküvéseket, melyek együttesen egy egyedülálló történet központú MMO élményt nyújtanak neked.
  • Teljesen szabad játékmenet: Tapasztald meg azt a játékot, amelyben nem léteznek classok, karrierek, osztályok és nincs is a karakterednek szintje, amit fejleszteni kellene.
  • Az “több száz féle erő” : Viselj akár lángoló katanát, hordj arany borítású pisztolyt vagy éppen halálos automata fegyvert.  Mélyedj bele a harcművészetekbe, a fekete mágiába vagy éppen a voodoo-ba. A több száz féle erőből válaszd ki azokat, amelyek legjobban igazodnak a játékbeli elképzeléseidhez.
  • Akció alapú harci rendszer: (Amíg nincs értelmesebb fordítás addig ez marad) Vesd bele magad a legintenzívebb akció orientált harci rendszerbe, amit valaha is láttál. Célzás, mozgás, lövés – a mozgás nagyon fontos szerepet játszik a harci rendszerben, ebben a különös világban képes vagy bármi ellen ugyanúgy védekezni. Mindegy, hogy karddal vagy lőfegyverrel harcolsz, mindegy hogy varázsolsz vagy fegyvert használsz,  mind azonos intenzitással képes befolyásolni a csata kimenetelét.
  • Titkos társaságok: Csatlakozz – a világot dróton rángató – három titkos szövettség közül az Illuminati-hoz, a Templomos lovagokhoz vagy éppen a Sárkány rendhez.  (Illuminati, Templar, Dragon). Küzd magad egyre fentebb a ranglétrán, érj el megtisztelő címeket és persze a hozzájuk társuló jutalmakat. És ha már mindent elértél, akkor játssz kulcsfontosságú szerepet abban, hogy szövetséged megszerezhesse a hatalmat a világ uralása felett. Természetesen megpróbálhatod a túlélést egyedül is…
  • Játék által létrehozott csoportosulások: Hozz létre, vagy csatlakozz játékosok által létrehozott csoportosulásokat, melyeket titkos szervezeteknek (Cabal) hívnak. Alapítsátok meg a főhadiszállásotokat, melyet saját ízlésetek alapján dekoráljatok és rendezzetek be. Az összes Cabal teljesítménye nyomon következő és összehasonlítható. A Cabalok sikeressége nem csak a tagjainak hírnevét adja meg, de egyben gazdagabbá és erősebbé is teszi azokat.
  • Kövesd folyamatosan az eredményeid: Tégy bármit is – akár harc, felfedezés, trade skillek vagy éppen PvP – minden cselekedeted pontokat ér. A pontok alapján mind lokálisan, mind globálisan megjelent a nagy eredménytáblákon. Minél jobb helyet érsz el a ranglistákon, annál értékesebb címeket tudsz nyerni és annál jobban tudod segíteni a titkos társaságodat, hogy nagyobb befolyást szerezzen minden felett.
  • Intenzív player vs player harc: Mutasd meg kegyetlen oldalad. Vegyél részt a “Belső Föld” uralásáért folytatott csatában. Harcolj a felbecsülhetetlen “anima” nyersanyag kitermeléséért, melynek köszönhetően mindennél értékesebb erőforrásokat tudtok feltárni a mélyből, melyek soha nem látott erőt és hatalmat tudnak adni a Cabalodnak.

Nos röviden és tömören ennyit tudunk eddig.